Presentació2018-07-16T20:03:22+00:00

Presentació


Us presentem la quarta edició de la Campanya de Teatre Amateur que la Fundació Casa de Cultura de Girona i la Federació Teatral Amateur Gironina impulsen des de l’any 2015 amb l’objectiu de donar suport a les companyies i, alhora, facilitar als municipis i a les entitats socioculturals la programació de teatre amateur local i incentivar l’assistència del públic als teatres dels municipis gironins.

Continuem, doncs, promovent el teatre amateur en totes les seves vessants: artística, social i participativa, totes importants i necessàries per igual. Si el balanç de les convocatòries anteriors ens reafirma en la necessitat d’eines de suport com aquesta, la participació i la qualitat de les obres presentades en aquesta convocatòria permeten constatar novament la diversitat del sector i també l’ambició de les companyies, amb un augment de la qualitat tant des del punt de vista artístic com tècnic.

Des d’aquesta Casa de Cultura esperem que aquestes obres de teatre que els grups han preparat amb esforç, entusiasme i dedicació us complaguin i al mateix temps volem agrair l’assistència del públic, sense el qual tot aquest treball no tindria sentit.

El moment culminant d’una representació teatral és quan es produeix la comunió dels actors amb el públic. Aquest és el moment màgic que fa del teatre una experiència que va molt més enllà de la representació d’una ficció. Aleshores l’obra es perpetua íntimament en cada espectador més enllà de la funció, una vegada apagats els focus i tancat el teló.

Casa de Cultura de la Diputació de Girona“Les obres de teatre, senyor, són com els fills de les dones. Concebuts amb voluptuositat, duts a terme amb fatiga, parits amb dolor i rarament vivint prou com per recompensar els pares de les seves preocupacions, comporten més maldecaps que no pas plaers.”

Pierre Augustin Caron de Beaumarchais
(Lettre modérée sur la chute et la critique du Barbier de Séville.)

Federació Teatral Amateur Gironina